10 съвета за по-добра работа на миялната машина

 

  1. Преди да сложите чиниите в миялната машина, ги изчистете от остатъците за храна. Не е необходимо да ги изплаквате с вода, защото така вършите двойна работа.
  2. Не натъпквайте миялната машина с твърде много съдове. По-добре е да измиете на ръка няколко чинии, отколкото да пускате миялната машина два пъти за едни и същи съдове.
  3. Преди да пуснете миялната машина, пуснете водата в мивката, докато стане гореща. Така водата, която първо ще напълни миялната, ще бъде гореща и ще измие чиниите по-добре. Този трик помага особено много през зимата.
  4. Използвайте комбиниран препарат за съдове, вместо да купувате соли и препарат за блясък за съдомиялна. В краен случай може да напълните резервоара за препарат за блясък с ябълков оцет, ефектът ще е дори по-добър.
  5. Използвайте правилната програма. Може да ви се иска да включите по-кратка програма, за да спестите време и електроенергия, но има опасност да се наложи да измиете чиниите втори път на ръка.
  6. Разглобявайте и почиствайте на течаща вода филтъра за съдомиялна с малко препарат за съдове. Така ще предотвратите натрупването на остатъци от храна и неприятен мириз в миялната.
  7. Веднъж месечно почиствайте гумените уплътнения с мокър парцал, напоен с разтвор от вода и почистващ препарат за съдове.
  8. Ако водата в тръбопроводите е твърда и варовита, чиниите ще се измиват по-трудно. Използвайте соли за съдомиялна, за да омекотите водата, или използвайте комбиниран препарат за съдмиялна –  таблетки или гел.
  9. Почистете миялната си, като поставите кафена чаша, пълна с ябълков оцет, в отделението за чаши и пуснете на бърза програма.
  10. След това поръсете кафена чаша сода бикарбонат на дъното на съдомиялната. Така ще почистите машината от остатъци от храна, ще премахнете неприятната миризма и тя ще заблести като нова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *